Onnenpussin valmistaa Itä-Suomessa käsityönä perinteisiä saippuoita ja suolasaippuoita. Sydämen muotoiset, ihastuttavan väriset ja tuoksuiset saippuat kävivät lävitse pakkaus- ja brändiuudistuksen, jonka pääsimme toteuttamaan. Saippuayrittäjä Marjo Räsänen vakuuttui Minpackista pakkaussuunnittelukumppanina jo yhteistyön alkumetreillä: ”Sain Minpackin Minnalta tarjouksen nopeasti, vaikka tiesin ajankohdan olevan hänelle erittäin kiireinen. Tuli fiilis, että hänen kanssaan muutkin työt hoituisivat jämptisti, ja näin kävi. Tärkeä kriteeri oli myös se, että Minpackilla pakkauksen rakennesuunnittelun ja graafisen suunnittelun saa saman katon alta.”

Onnenpussin tuotepakkausten uudistamiselle nähtiin tarvetta myynnin ja markkinoinnin takia. Myös pakkausmerkinnöille kaivattiin lisää tilaa. Pakkaussuunnittelutyö sisälsikin ongelmanratkaisua ja toi mukanaan ilahduttavia hyötyjä.

Onnenpussin Suolasaippuat ennen ja jälkeen pakkausuudistuksen. Uusi pakkaus antaa reilusti lisätilaa tuotetiedoille ja pakkausmerkinnöille. Uusi pakkaus myös suojaa paremmin tuotetta ja yhtenäinen brändi-ilme yhdistää tuotteet yhtenäiseksi tuoteperheeksi.

”Kunnollisten pakkausten ansiosta varastonhallinta on helpottunut ja tuotteet saa maailmalle entistä nopeammin”, Marjo kiittelee. Aiempi pakkausratkaisu – vyöte saippuan ympärillä – aiheutti paljon käsityötä tilausten toimitusvaiheessa. Huolellisesta kiinnityksestä huolimatta vyöte ei pysynyt kunnolla paikallaan, eikä tuote välttämättä näyttänyt houkuttelevalta jälleenmyyjän myyntipisteessä. Nyt saippuoita voi varastoida odottamaan lähetystä pakkauksissaan.

Onnenpussin Narusaippuat ennen ja jälkeen pakkausuudistuksen. Ihastuttava narusaippua sai myös uuden vyötteen ympärilleen. Yhtenäinen brändi-ilme toistuu myös narusaippuoissa. Narusaippuan ympärille kiinnitettävä vyöte antaa reilusti lisätilaa tuotetiedoille ja pakkausteksteille. Vyötteen sekä rasian pinnoissa on pehmeän tuntuinen, rasvaa hylkivä soft touch -laminointi. Yleellisyyttä tuo Onnenpussi-nimen hopeafoliointi.

Uudet, ylelliset saippuapakkaukset täyttävät projektin alussa asetetut tavoitteet ja ilahduttavat Marjoa. Saippuapakkausten lisäksi Onnenpussin uusi visuaalinen ilme sekä muun muassa messukyltit, käyntikortit ja esitteet ovat Minpackin käsialaa. ”Olen tosi tyytyväinen niiden kaikkien lopputuloksiin”, Marjo päättää.

Lisätietoja Onnenpussin verkkosivuilta,
sekä Onnenpussin Facebook-sivuilta.