Onnenpussin valmistaa Itä-Suomessa käsityönä perinteisiä saippuoita ja suolasaippuoita. Sydämen muotoiset, ihastuttavan väriset ja tuoksuiset saippuat kävivät lävitse pakkaus- ja brändiuudistuksen, jonka pääsimme toteuttamaan. Saippuayrittäjä Marjo Räsänen vakuuttui Minpackista pakkaussuunnittelukumppanina jo yhteistyön alkumetreillä: ”Sain Minpackin Minnalta tarjouksen nopeasti, vaikka tiesin ajankohdan olevan hänelle erittäin kiireinen. Tuli fiilis, että hänen kanssaan muutkin työt hoituisivat jämptisti, ja näin kävi. Tärkeä kriteeri oli myös se, että Minpackilla pakkauksen rakennesuunnittelun ja graafisen suunnittelun saa saman katon alta.”

Onnenpussin tuotepakkausten uudistamiselle nähtiin tarvetta myynnin ja markkinoinnin takia. Myös pakkausmerkinnöille kaivattiin lisää tilaa. Pakkaussuunnittelutyö sisälsikin ongelmanratkaisua ja toi mukanaan ilahduttavia hyötyjä.

Onnenpussin saippuat – minpack.fi
”Kunnollisten pakkausten ansiosta varastonhallinta on helpottunut ja tuotteet saa maailmalle entistä nopeammin”, Marjo kiittelee. Aiempi pakkausratkaisu – vyöte saippuan ympärillä – aiheutti paljon käsityötä tilausten toimitusvaiheessa. Huolellisesta kiinnityksestä huolimatta vyöte ei pysynyt kunnolla paikallaan, eikä tuote välttämättä näyttänyt houkuttelevalta jälleenmyyjän myyntipisteessä. Nyt saippuoita voi varastoida odottamaan lähetystä pakkauksissaan.


Uudet, ylelliset saippuapakkaukset täyttävät projektin alussa asetetut tavoitteet ja ilahduttavat Marjoa. Saippuapakkausten lisäksi Onnenpussin uusi visuaalinen ilme sekä muun muassa messukyltit, käyntikortit ja esitteet ovat Minpackin käsialaa. ”Olen tosi tyytyväinen niiden kaikkien lopputuloksiin”, Marjo päättää.

Lisätietoja Onnenpussin verkkosivuilta,
sekä Onnenpussin Facebook-sivuilta.